Thursday, March 6, 2008

O zi buna?

Ne-am obisnuit in ultimul timp sa ne uram foarte des si oarecum gratuit "o zi buna".
Dar ne gandim vreodata ce presupun aceste cuvinte? Iar cel care le aude le acorda vreo importanta?
Unii oameni chiar detesta sa primeasca urari pentru ca li se par false si lipsite de esenta.
Pe mine m-au facut sa reflectez asupra a ceea ce inseamna o zi buna "a la Irina" pentru ca pana la urma pentru fiecare din noi aceste cuvinte au un continut diferit.
Asadar , o zi buna in conceptia mea: o zi in care am primit un zambet sincer, am facut cuiva un bine, m-am simtit apreciata, am reusit sa admir un element al vremii sau al naturii, am comunicat cu oameni prietenoşi, m-am simtit utila, am interactionat intr-un fel sau altul cu arta, m-am simtit frumoasa, etc.
Dar pentru voi ce inseamna "O zi buna"?

2 comments:

  1. "O zi buna" are acelasi rol cu mult mai obisnuitul "buna ziua", de care stim cu totii si nu ne mai dam intrebari referitoare la ce inseamna. A ura cuiva o zi buna nu e un act chiar atat de gratuit, or de multe ori a nu o face inseamna ca ai vreun conflict cu respectivul/a (sau esti tare cascat, desigur...).
    Pentru mine, o zi buna se cunoaste seara, cand trag linie si vad fara sa vreau ce am facut azi. Cum simt, asa este.

    ReplyDelete
  2. Cind m-am intrebat despre semnificatia acestei urari a fost pentru ca am observat lipsa de atentie cu care este folosita de unii. De exemplu mi se intimpla sa aud "o zi buna" seara. In plus, ma refeream la faptul ca de multe ori ne comportam ca niste robotei care fac unele lucruri aproape inconstient si din aceasta cauza se intampla sa ignoram detalii care ne inconjoara si sunt capabile sa ne ofere bucurie dar suntem prea ocupati sa le remarcam.

    ReplyDelete

Tu ce crezi?