Monday, June 30, 2008

Love is in the air


Am privit "Totul despre sex". Filmul. Si nu este despre sex. Cineva spunea ca ce este despre (si cu) sex se vinde bine. Dar acest film nu este despre ce se vinde bine. Este despre prietenie. Si dragoste.
..oricit de banal ar suna.
In ultimul timp am fost preocupata sa fac sa sune cit mai ironic cuvintele legate de iubire. Ma comportam ca o persoana care crede ca este demodat sa iubesti. Dar de fapt nu credeam asta. Si azi am inteles. Acum pronunt altfel cuvintul "Iubire". Iubire - de la "a iubi", pentru ca in radacina cuvintului sta esenta lui. Iubirea inseamna a iubi. Nu inseamna flori, cadouri, felicitari de Sfintul Valentin, nu sms-uri de dragoste, nu sex sau tinut de mina in parc, nu dedicatii, poezii, ursuleti de plus sau cuvinte mari. Ci toate astea si multe altele facute din inima.
Cind sunt facute din inima toate astea si toate in general capata sens. Nu mai ai nevoie de nici o logica si de ratiune ca sa-ti explici de ce faci anumite lucruri. Le faci pentru ca simti.
Iubirea ne schimba dar totodata ne face sa redevenim noi insine.
Ne schimba pentru ca ne da aripi (oricit de patetic ar suna)
Si ne face sa raminem noi insine pentru cel de alaturi, pentru ca anume de asta ramine alaturi.

...

Si m-a mai convins filmul ca prietenii sunt salvarea noastra in momentele cind ni se pare ca lumea se prabuseste si nu mai avem ce primi de la viitor. Sa-i poti spune unui om (despre care stii sigur ca te intelege) ce simti sau cit iti este de greu inseamna mai mult decit putem sa ne dam seama.

Si inca ceva: totusi exista undeva un om compatibil cu tine.
Nu te multumi cu puţin. Pentru ca puţin poate însemna singuratatea în doi.
Trebuie doar sa ai rabdare sa cauti. Cind vei gasi - vei sti. Si atunci veti merge alaturi, impreuna la bine si la greu.

Lasati-ma sa mai fiu naiva - Cred din nou in iubire!

1 comment:

  1. eeeeverybody's happy to believe in love.

    dar,totusi..

    http://tinyurl.com/6ow48o

    ReplyDelete

Tu ce crezi?