Wednesday, November 2, 2011

Haga

Sunt in strainatate de 3 luni. Locuiesc la Haga, Olanda.
Vara am calatorit cu masina din Olanda spre Elvetia trecind prin orasele: Saas Fe, Locarno, Lausanne, Vevey, Zurich, Neuchatel apoi Franta - Plombieres les Bains, Ronchamp, Bezancon, Strasbourg si in final Germania si Luxemburg. A fost fascinant sa vad atatea orase si chiar tari in doua saptamani. Munti, lacuri mari (Lago Maggiore), un Parc al Pacii (in Locarno), o ferma cu magari (in Franta), o biserica avindu-l ca arhitect pe marele de Corbusier, arhitectura care-ti rasfata privirea si oameni generosi gata sa te primeasca in casa lor. Multumesc Augusto, Alexei, Adriana si Ana.
Am cunoscut oameni din multe tari aici in Haga, e un oras international cum era si Roma. Petrec mult timp si ne intelegem bine cu o fata din Japonia. Imi e prietena o alta fata din Portugalia.
Comunitatea Couchsurfing de aici e prietenoasa si activa. Se organizeaza petreceri tematice (de exemplu am fost invitata la una in stil Cubanez), nopti de film, iesiri in parc cu frigarui (cind permite vremea de afara), cine la care poti gusta feluri de mancare din diferite tari cu concert inclus si intalniri saptamanale intr-o atmosfera degajata cu barmani simpatici.
Orasul nu e foarte mare si ma simt bine primita. Majoritatea cladirilor nu sunt foarte inalte si sunt destule zone verzi, exista si o padure la un capat al orasului. Suntem aproape de Marea Nordului. Aud pescarusi in fiecare zi. Si niste papagali verzi care sunt cam isterici de felul lor - zboara in grupuri si fac o galagie pe care n-o poti ignora.
Concerte, spectacole de dans in plina strada, festivaluri de muzica, de hand made, indiene, etc. Localuri cu atmosfera placuta, altele galagioase si vesele. Cinematograf cu filme non-mainstream. Lectii de salsa, yoga, pictura, pian. De-ar fi timp pentru toate.
Biciclete - muuuuulte, multe. Poti arata foarte elegant pe bicicleta, m-am convins de asta de nenumarate ori privindu-i pe localnici. Si cool. Si smart.
Olandezii sunt foarte deschisi si directi. Relaxati. Chiar si cei care lucreaza la institutii publice.
Reteaua de transport e foarte bine organizata - tramvai, autobus cu o frecventa decenta si aspect curat.
Mai povestesc alta data..

2 comments:

Tu ce crezi?