Monday, May 11, 2009

Greselile

Ce sunt greselile? Fapte pe care le regreti abia dupa ce le faci? Devieri de la ceea ce este considerat de bun-simt? Escapade de la ceea ce ar trebui sa faci conform opiniei unora (straini, de altfel)? Inactiunea?
Comportamente care privite dintr-o noua lumina cu ajutorul cuiva (sau fara) ti se par inacceptabile? Cine decide daca ai gresit? Tu? Cei din jur? Cum se masoara cit de gresit e un lucru pe care l-ai facut? Dupa impactul asupra ta? Asupra celorlalti?
Odata reparata o greseala poti sa spui ca nici nu ai gresit? Cind poti spune ca o greseala a fost reparata?

GREŞEÁLĂ, greşeli, s.f. Faptă, acţiune etc. care constituie o abatere (conştientă sau involuntară) de la adevăr, de la ceea ce este real, drept, normal, bun (şi care poate atrage după sine un rău, o neplăcere); eroare; (concr.) ceea ce rezultă în urma unei astfel de fapte, acţiuni etc.

A gresi este uman.

5 comments:

  1. Cele mai frumoase clipe in viata sunt materializarea unor mici greseli...

    ReplyDelete
  2. Depinde ce pret au aceste greseli

    ReplyDelete
  3. Ma lasi sa inteleg ca daca ai putea, ai renunta la cele mai frumoase clipe si ai trai o viata alb-negru... statica, doar pentru a nu plati un pret prea mare? nu cred... asta-i logica care vorbeste in noi. Dar sufletul... ce zice sufletul? oare nu vrea culoare?..
    Fiecare isi alege singur calea, fie ea logica sau spirituala... de greseli nu sunt scutiti nici unii, nici altii...
    Doar ca primii traiesc multumiti, iar ultimii - fericiti...

    P.S. Inca nu am auzit pe cineva sa zica:
    "Logic sunt fericit!"

    ReplyDelete
  4. Sufletul nu vrea sa stie de notiunea de greseala. Sufletul vrea libertate. Dar mintea si conditionarile externe il fac sa-si impuna limite.
    Oricum, greseli nu inseamna neaparat clipe frumoase. Poate insemna si nestiinta sau naivitate.

    ReplyDelete

Tu ce crezi?